Oletko harkinnut aurinkoenergiaa kotiisi? Nyt se onnistuu helposti remontin yhteydessä tai erikseen. Yrityksemme myy ja asentaa taloudellisesti kannattavia energiantuotantoon ja energiansäästämiseen liittyviä kokonaisratkaisuja "avaimet käteen" -periaatteella.  Käytämme asennuksissa vain laadukkaita materiaaleja kuten ABB:n invertterejä sekä Amerikkalaisia Greensolarin maahantuomia paneeleita. Kysy meiltä tarjous oman aurinkovoimalan kokonaispaketista ja sijoita tulevaisuuteen!  Soita heti  meille tai täytä oheinen lomake!MIKSI HYÖDYNTÄISIN AURINKOENERGIAA?

Aurinko säteilee maapallon pinnalle energiaa tunnin aikana enemmän kuin mitä koko ihmiskunta kuluttaa koko vuoden aikana. Auringonsäteilyenergiaa pystytään hyödyntämään muuttamalla se sähköksi. 90% aurinkoenergiasta saadaan Etelä-Suomessa maalis- ja syyskuun välisenä aikana.
Aurinkosähkön toimivuutta on nyt kokeiltu Suomen oloissa yli kolmen vuoden ajan ja tänä vuonna suomalaiset osaavat rakentaa aurinkosähköä reilusti mitoittaen.Reilusti mitoitettu järjestelmä johtaa edulliseen €/W-hintaan.
Suurimman taloudellisen hyödyn saat aurinkopaneeleistasi silloin kun niiden tuottama sähkö kattaa oman kulutuksesi. Tällöin säästät sekä sähkön myynti- että siirtomaksut. Hetkellisesti, esimerkiksi aurinkoisena kesäpäivänä, saattaa eteen tulla tilanteita,
jolloin aurinkopaneelit tuottavat enemmän sähköä kuin mitä juuri sillä hetkellä 
tarvitset. Tämän  niin sanotun ylijäämäsähkön voit syöttää verkkoon ja myydä
sen markkinahintaan sähköyhtiölle. Aurinkoenergia on loistava vaihtoehto varsinkin yrityksissä jotka käyttävät paljon sähköä ympäri vuoden.

"Sen voin varmuudella sanoa kauppatieteilijänä, että rahan pitäminen 
katolla on parempi kuin sen pitäminen nollakorkoisella pankkitilillä"
"On vaikea löytää toista sijoituskohdetta, joka tuo riskitöntä, varmaa 
tuottoa ja edistää suomalaista liiketoimintaa ja auttaa lisäksi 
ympäristöä"
-Kauppakorkeakoulun professori Raimo Lovio

AURINKOPANEELIT JA NIIDEN TOIMINTA

Aurinkopaneelit muodostavat auringosta tulevasta energiasta sähköä. Tätä tapahtumaa kutsutaan valosähköiseksi ilmiöksi. Syntynyt sähkö voidaan käyttää heti sähköverkkoon kytketyissä järjestelmissä. Sähköenergian varastoiminen onnistuu akkujen avulla, jolloin energiaa on käytössä myös silloin, kun aurinko ei paista.​

​Verkkoonkytketyn paneelijärjestelmän valmistukseen käytetyt hiilidioksidipäästöt paneelijärjestelmä maksaa takaisin kolmen ensimmäisen käyttövuoden aikana.

Aurinkoenergiaa Suomessa kesäisin on saatavilla jopa enemmän mitä Saksassa. Vuositasolla Etelä-Suomessa saadaan säteilyenergiaa yhtä paljon, kuin Pohjois-Saksassa.

Suomen etuina ovat matalammat lämpötilat ja kesällä pidempään saatava auringonvalo. Aurinkopaneelit tuottavat enemmän sähköä viileässä.

​Käyttämämme paneelit ovat teholtaan 260 tai 265 Wp ja mitat ovat 1640x992x40, pit. x lev. x kork. Painoa yhdellä paneelilla on 18,5 kg. Paneelien kehyksinä on anodisoidut alumiinilistat. Paneelin tyyppi on polykristallinen, koska se sietää enemmän varjostuksia, kuin monokristallinen paneeli. Paneeli koostuu 60 polykristallikennosta.

INVERTTERIT JA NIIDEN TOIMINTA

Invertteri muuttaa aurinkopaneeleilta saatavan tasavirran (DC) vaihtovirraksi (AC). Hyötysuhteelta invertterit ovat erittäin hyviä (yli 96%). Invertterit keräävät dataa tuotetusta sähköstä, joten systeemin tuottoa on helppo seurata.

Inverttereitä on olemassa 1- ja 3-vaiheisia. 1-vaiheiset invertterit tuottavat sähkön yhteen vaiheeseen, kokoluokaltaan tällaiset invertterit ovat alle 2.5 kWh.

​3-vaiheiset invertterit tuottavat sähköä kaikille 3-vaiheelle, kokoluokaltaan invertterit ovat 3 kW aina 30 kW asti. Kahta tai useampaa invertteriä rinnakkain käyttäminen mahdollistaa, että aurinkovoimalan kokonaisteholle ei ole ylärajaa. Tällä hetkellä yli 50kVA:n järjestelmä on sähköveron alainen.

​On Grid invertterit ovat kytkettyinä verkkovirtaan ja syöttävät ylimääräisenä tuotetun sähkön verkkoon. Off Grid inverttereitä ei kytketä verkkoon ja Off Grid järjestelmissä ylimääräinen energia voidaan varastoida vaikkapa akkuihin. Lisäksi on olemassa mikroinverttereitä, joissa jokaisen paneelin tai paneeliparin tehon talteenotossa on oma invertteri. Tällä hetkellä mikroinvertterien hinnat alkavat olla pienemmissä järjestelmissä samoissa kuin keskitetyn invertterin.

MIKSI HANKKISIN AURINKOPANEELIT?

Aurinkopaneelit ovat yksi vähäpäästöisimmistä tavoista tuottaa sähköä. Aurinkosähkön merkitys voi olla huomattava myös Suomessa. Maan pinnalle saapuva vuotuinen auringon säteilyenergia on Suomessa lähes yhtä suuri kuin Pohjois-Saksassa. Vain ajoitus on Suomessa erilainen – meillä tuotto painottuu enemmän kesäaikaan.

Aurinkopaneelijärjestelmät ovat vähän huoltoa vaativia ja pitkäikäisiä. Usein paneeleiden valmistaja takaa, että paneelin teho on vielä 25 vuoden käytön jälkeen vähintään 80% alkuperäisestä.

Itse tuotettu sähkö vähentää sähkölaskusi riippuvuutta sähkön hinnasta ja auttaa näin suojautumaan sähkön hinnan nousulta.

Aurinkopaneeleiden hankkiminen voi olla taloudellisesti kannattavaa ja nostaa asuntosi arvoa. Laitteiden pitkän eliniän ansiosta kannattavuutta on hyvä tarkastella ensisijaisesti rahoille saatavan tuoton kautta takaisinmaksuajan sijaan. Tutustu Aalto-yliopiston laatimiin kannattavuuslaskelmiin täältä.

Aurinkopaneelien hankinta on ympäristöteko, josta on iloa pitkäksi aikaa.

KUINKA HANKIN AURINKOPANEELIT ?

Hankinta on helppoa tilattaessa järjestelmä avaimet käteen -toimituksena. Me mitoitamme sopivan laitteiston ja hoidamme lupa-asiat verkkoyhtiön suuntaan. Pyydä meidät käymään niin sitten olemme kaikki hieman viisaampia siitä mitä teille olisi parasta.

​Järjestelmä on yleensä taloudellisinta mitoittaa siten, että suurin osa, esim. 80-90 % tuotetusta sähköstä käytetään itse ja vain pieni osa myydään valtakunnan sähköverkkoon.

Taloyhtiöissä hankintapäätös tehdään yleensä yhtiökokouksessa. Esitä aurinkopaneelien hankintaa hyvissä ajoin taloyhtiön hallitukselle.

​Yhtiökokoukseen on suositeltavaa teettää hankinnasta kevyt asiantuntijaselvitys, jossa käydään läpi yleiset aurinkosähköön liittyvät kysymykset sekä arvioidaan järjestelmän sopiva mitoitus, suositeltava asennustapa ja taloudellinen kannattavuus. Aurinkosähköasiantuntijan läsnäolo yhtiökokouksessa on myös suositeltavaa.​

Mikäli haluat meidän tekevän teille tarjouksen, laita yhteystietosi lomakkeeseen, niin olemme sinuun yhteydessä jopa saman päivän aikana.
Voit myös soittaa suoraan meille:

0400-167062

Linkkejä ja tietolähteitä:

http://ilmastoinfo.fi/aurinkosahkoakotiin/

http://www.motiva.fi/aurinkosahko

http://www.weamerisolar.com/

http://www.greensolar.fi/

http://www.finsolar.net/aurinkoenergian-hankintaohjeita/aurinkoenergiajarjestelman-hankintapolku-taloyhtiot/

http://www.finsolar.net/

 tilaa ilmainen kartoitus

Nimi

Puhelinnumero

Sähköpostiosoite

Viesti